ĐỀ THI TIẾNG ANH LỚP 6 HỌC KÌ 2 CÓ ĐÁP ÁN

Nhằm mục tiêu giúp các em học sinh có thêm các tài liệu ôn tập và tham khảo của môn giờ Anh, phongkhamtribenhtri.com xin trình làng đến các em cỗ 40 đề thi học kỳ 2 môn tiếng Anh lớp 6 (có đáp án) mới nhất. Việc luyện tập nhiều đề thi giờ Anh để giúp đỡ các em củng cố kỹ năng và rút tay nghề trong quá trình làm bài thi. Chúc các em đạt kết quả cao trong kỳ thi học tập kỳ 2 sắp đến tới.

Bạn đang xem: Đề thi tiếng anh lớp 6 học kì 2 có đáp án

Đề thi học kỳ 2 môn giờ đồng hồ Anh lớp 6

Đề 1

I. Choose the word which is pronounced differently from the others. (1m)

1. A. Clothes B. Watches C. Benches D. Classes

2. A. Read B. Teacher C. Eat D. Ahead

3. A. Pens B. Books C. Rulers D. Erasers

4. A. Kite B. Twice C. Swim D. Pastimes

II. Choose the best answer: (3ms)


1. I"d like................. Bananas, please!

a. Any b. Some c. Many d. Much

2. Lemonade, táo bị cắn juice and................. Are cold drinks.

a. Vegetables b. Noodles c. Iced tea d. Beans

3. She isn"t heavy. She is..................

a. Thin b. Fat c. Strong d. Light

4. Lan................. Aerobic everyday.

a. Does b. Plays c. Goes d. Dances

5.................. Sports vị you play?

a. What"s b. Who c. Which d. How

6. We need a tent lớn go.................

a. Fishing b. Swimming c. Camping d. Jogging

7. They are going lớn stay................. Their uncle & aunt this summer vacation.

a. In b. At c. By d. With

8. What is your nationality? I am.................

a. Vietnamese b. Vietnam c. England

9. There are only two................. In my country.

a. Weather b. Seasons c. Citadel d. Cities

10.................. Bởi you go lớn school? Every afternoon.

a. How much b. How often c. How many d. How

11. What bởi you often do................. It is hot?


a. What b. Which c. How d. When

12. What about.................. Tennis this afternoon?

a. Play b. Playing c. Lớn play d. Plays

III. Supply the correct khung of the verbs: (1m)

1. Mai................. Orange juice at the moment. (drink)

2. I................. Thirsty now. (be)

3. My father is going................. Ha Long Bay. (visit)

4. They................. In the kitchen now. (be)

IV. Read

1. Complete the dialogue with the words from the box: (2ms)

have - want - why - camping - by - travel - vì - going

Thanh: What are we going to lớn (1)................. In the vacation?

Mai: Let"s go (2)..................

Thanh: We don"t (3)................. A tent. What about (4)................. To Hue?

Mai: I don"t(5)................. To go to Hue.

(6)................. Don"t we go lớn Huong pagoda?

Thanh: That"s a good idea.

How are we going to (7).................?

Mai: Let"s go (8)................. Minibus.

Thanh: Yes, Good idea.

2. Answer the questions: (1m)

a. What are Mai & Thanh going to vì chưng in the vacation?

........................................................................................

b. How are they going khổng lồ travel?

...................................................................................................


V. Arrange the words into the sentences (2ms)

1. Want/ Tom/ Mary/ and/ glasses/ two/ of/ water.

....................................................................

2. Sister/ my/ going/ is/ to/ live/ country/ the/ in.

.................................................................

3. Going/ dinner/ tonight/ is/ have/ to/ where/ Lan?

....................................................................

4. The/ spring/ in/ what/ weather/ is/ like/ the?

.........................................................................

5. Building/ tallest/ the/ is/ this/ city/ the/ in/ world.

...........................................................................

6. Lan"s house/ smaller/ is/ house/ my/ than.

....................................................................

7. She/ never/ with/ camping/ goes/ her/ friends.

.....................................................................

8. Often/ she/ go/ does/ how/ cinema/ to/ the?

....................................................................

KEYS:

I. Choose the word which is pronounced differently from the others

(1 correct = 0.25 x 4 = 1m)

1. A 2. D 3. B 4. C

II. Choose the correct answer: (1 correct = 0.25 x 12 = 3ms)

1. B 2. C 3. D 4. A 5. C 6. C

7. D 8. A 9. B 10. B 11. D 12. B

III. Supply the correct khung of verbs: (1 correct = 0.25 x 4 = 1m)

1. Is drinking

2. Am

3. To visit

4. Are

IV. Read

1. Complete the dialouge: (1 correct = 0.25 x 8 = 2ms)

1. Vày 2. Camping 3. Have 4. Going 5. Want 6. Why 7. Travel 8. By

2. Answer (1 correct = 0.25 x 4 = 1m)


a They are going khổng lồ Huong pagoda.

b. They are going to lớn travel by minibus

V. Arrange the words into the sentences (1 correct = 0.25 x 8 = 2ms)

1. Tom and Mary want two glasses of water.

2. My sister is going to live in the country.

3. Where is Lan going to have dinner tonight?

4. What is the weather like in the spring?

5. This thành phố is the tallest building in the world.

6. My house is smaller than Lan"s house.

7. She never goes camping with her friends.

8. How often does she go lớn the cinema?

Đề 2

I Vocabulary và Grammar

A Choose the word odd one out (1 point)

Chọn trường đoản cú không thuộc loại.

1 a chicken b. Beef c. Tomato d. Meat

2 a. Fish b. Orange-juice c. Lemonade d. Coffee

3 a. Is b. Are c. Hello d. Am

4. A carrot b. Rice c. Onion d. Lettuce

B Circle the best option A, B, or C to lớn complete each of the following sentences. (2.5 points)

Hoàn thành các câu sau bằng cách khoanh tròn chữ cái A, B, C và D (2.5 điểm)

1. I"m ____. I"d like some noodles.

Xem thêm: Top 5 Các Phương Pháp Chữa Dị Ứng Da Tại Nhà Có Thực Sự Hiệu Quả? ?

A. Thirsty B. Hungry C. Empty

2. There is____ water in the bottle.

A. Any B. Many C. Some

3. What"s he doing? He"s ____.

A. Swims B. Swimming C. Swim

4. We go to the movies____ Sunday evening.

A. To B. At C. On

5. It"s very ____ in the winter.

A. Cold B. Hot C. Cool

6. They are doing ____ homework at the moment.

A. Them B. Theirs C. Their

7. He sometimes____ lớn pop music.

A. Listens B. Reads C. Watches

8. - How ____ is a sandwich? - It"s 2,000 dong.

A. Many B. Much C. Old

9. - How____ does she go jogging? - Every evening.

A. Many B. Much C. Often

10. ____ is the weather like in the summer?

A. What B. Which C. How

II. Reading

* Read the passage carefully

My uncle is an engineer. His name is Hung. He is going on vacation this summer. First, he is going to visit Ha Long Bay. He is going to lớn stay in a small hotel near the bay for two days.

Then he is going to visit da Lat for three days. Finally, he is going khổng lồ visit some friends in Ho bỏ ra Minh City. He is going khổng lồ stay there for one day. He is going lớn walk along Saigon river. He is going lớn fly home


A True (T) or False (F) (2.0 point)

1. Mr. Hung is going to lớn visit three cities this summer...........

2. He is going lớn visit Ha Long bay first, then Ho bỏ ra Minh City, and finally in da Lat........

3. He is going lớn stay in domain authority Lat for three days.

4. He is going to lớn travel home by train.

Đề 3

I. Listen & fill one words in the blanket.

Minh likes walking. On …(1)….weekend, he often …(2)….….walking in the mountains. He …(3)….……goes with two friends. Minh and his friends always ……(4)….……strong boot và warm clothes. They always take……(5)….…and water và a camping stove. Sometimes, they (6)…. Overnight.

II. Choose the word whose underlined part has different pronunciation from those of the others. Write the answer (A, B, C or D) in the box.

1. A. Times B. Games C. Watches D. Goes

2. A. Year B. Wear C. Near D. Hear

3. A. With B. Fifth C. Math D. Thank

4. A. Fishing B. Skip C. Picnic D. Twice

5. A. Apartment B. Pastime C. Camping D. Badminton

III. Write the best option (A, B, C or D) in the answer box khổng lồ complete each of the sentences.

1. We usually go swimming …………………weekends.

A. To B. With C. On D. For

2. Ho chi Minh thành phố has a ………….of 3.5 million

A. Population B. Capital C. City D. Town

3. She never goes………………on Saturday sundays.

A. School B. Swimming C. Movie theater D. Clip games

4. We are going to lớn visit our grandparents ………. A week

A. How B. Which C. That D. For

5. Bruce is from Australia. He speaks…………

A. Austratian B. English C. French D. Chinese

6. Nam giới ………………soccer with his friends at the moment.

A. Doing B. Playing C. Is doing D. Is playing

7. He always gets up late and……………………………………………

A. Never he does morning exercises B. He never does morning exercises

C. He does morning exercises never D. He never vì morning exercises

8. Mr. Tuan is loading the truck ………………vegetables

A. Khổng lồ B. For C. With D. Of

Đáp án

I. Listening (1,5 điểm với 0,3 điểm cho từng câu đúng)

GV mở phần C6 unit 12 sgk lớp 6 trang 132 - 133 mang lại hs nghe 3 lần

1. The 2. Goes 3. Often 4. Wear 5. Food 6. Camp

II. 1,5 điểm (0,3 điểm cho từng câu đúng)

1. C 2. B 3. A 4. D 5. A

III. 2 điểm (0,25 điểm cho từng câu đúng)

1. C 2. A 3. A 4. D

5. B 6. D 7. B 8. C

IV. 1,5 điểm (0,3 điểm cho từng câu đúng)

1. ís playing 2. Cut

3. Playing 4. Stop 5. Goes

V. 1,5 điểm (0,3 điểm cho mỗi câu đúng)

1. D 2. A 3. B 4. A 5. A

VI. Một điểm (0,25 điểm cho mỗi câu đúng)

1. No, She doesn’t

2. It’s black

3. She goes shopping with her friends

4. She likes listening khổng lồ music most

VII. Một điểm (0,25 điểm cho từng câu đúng)

1. How many people are there in your family?

2. .… like two kilos of carrots


3. I like chicken and beef

4…goes to lớn school on foot….

Đề 4

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (1m)

1.

A. Books

B. Pencils

C. Rulers

D. Bags

2.

A. Read

B. Teacher

C. eat

D. Ahead

3.

A. Tenth

B. Math

C. Brother

D. theater

4.

A. Has

B. Name

C. Family

D. Lamp

II. Choose the best answer lớn complete these sentences. (2m)

1. Hung is a .................... He"s strong and heavy.

A. Gymnast B. Weight-lifter C. Driver D. Doctor

2. I lượt thích hot ....................

A. Season B. Weather C. Activity D. Class

3. What .................... Your father doing now? He is playing badminton.

A. Is B. Are C. Vị D. Does

4. .................... Does your brother go fishing? He goes once a week.

A. How old B. How often C. How D. What

5. He .................... Goes fishing in the winter. It"s too cold.

A. Often B. Always C. Usually D. Never

6. What about .................... By bike?

A. Travel B. To lớn travel C. Traveling D. Travels

7. .................... Place are Phuong & Mai going to visit first?

A. Where B. Which C. How D. How long

8. My house is near a market so it"s very __________.

A. Big B. Noisy C. Quiet D. Small

III. Put the verbs into the correct form. (1,5m)

1. My school (have)........................two floors.

2. Look! The plane (fly) ..............to the airport, it (land).......................

3. What about (visit).........................................our parents?

4. We shouldn"t (throw).........trash on the street.

5. They (not go).............swimming in the winter.

IV. Make questions for the underlined parts or rearrange lớn complete these sentences. (1m)

1. We usually play basketball on the weekends.___________________________________

2. They are going to visit Hue next summer. _______________________________________

3. Tallest/ Tuan/ our/ is/ the/ class/ in.__________________________________________

4. The/ spring/ in/ What/ weather/ is/ like/ the?_______________________________________

V. Read the passage carefully then choose the correct words to lớn fill in the blanks. (1,5m)

favorite does plays or but everyday

Miss Loan is our teacher. She teaches us English. She is tall và thin (1)...........she is not weak. She (2)................a lot of sports. Her (3)...............sport is aerobics. She (4)............aerobics three times a week. She likes jogging, too. She jogs in a park near her house (5)...............In her không tính tiền time she listens khổng lồ music (6)..............watches TV.

VI. Write the second sentence so that it has a similar meaning lớn the first. (2m)